12 april: kloosters en Nepalees Oud & Nieuw

Onze laatste dagen in Nepal stonden natuurlijk in het teken van rust en schone kleren, maar toch wilden we nog iets meer van Kathmandu en omgeving zien.
Deze dag een klein uitstapje: het Shechen-klooster. Dat wil zeggen: de Nepalese vestiging van de Tibetaanse  Nyingma-orde (of -school), ofwel Shechen Tennyi Dargyeling Monastery. Zie ook hier. En rijk klooster, met een guesthouse rond een rustige tuin met restaurant.












Daarna: terug naar de Bouddhanath Stupa...















Waarbij we onverwacht nog werden getrakteerd op een stel monniken die in een nis zaten te reciteren.
Hieronder geluidsopnames.










De stupa gezien vanaf een caféterras.
















Terug naar The Valley Guesthouse, langs de kapper, de dokter, en de vaste bewoner van het straatje naar de ingang van het hotel.




















Het was Nepalees Oudjaar: de laatste (30e) dag van de laatste maand (Falgun) van het jaar 2068. Morgen werd het de eerste dag van de eerste maand (Baisakh) van het jaar 2069. Zie ook hier.
Overigens konden de Nepalezen uitstekend overweg met de dominantste jaartelling van onze wereld, maar dat verhinderde ze niet om hun oudejaarsnacht te vieren. Met o.a. speciale aanbieidingen voor muziek, spijs en drank in de duurdere hotels, een een popconcert achter het Hyatt-hotel.
Dat lag in de buurt!
Dus wij erheen. Foto's hebben we niet gemaakt, wel geluidsopnames. Geniet mee van Nepalese popmuziek:









Geen opmerkingen:

Een reactie posten